Over deze site

 

Altijd al ben ik gefascineerd geweest door de Mongolen en andere ruitervolken. Deze website is ontstaan uit een combinatie met een andere hobby, namelijk het maken van websites. Bij mijn onderzoek naar de Mongolen viel mij op dat er weinig websites zijn die een goed basisoverzicht geven van de Mongolen maar tegelijk diepgang bieden. In het Nederlands bestond er al helemaal geen goede website. De eerste versie van tartaren.nl kwam in 2008 online via weebly.com en later google sites. Niet veel later begon ik met het bouwen een eigen website via dreamweaver. De huidige website is geheel vernieuwd en sinds eind 2012 online. In 2014 reisde ik twee maanden door Mongolië, mijn reisblog is hier te lezen.

 

Bronnen

Door de jaren heen heb ik een grote collectie boeken verzameld over het Mongoolse rijk. Vooral de boeken van J.J. Saunders en Jack Weatherford hebben mij erg geholpen met het maken van deze website. Daarnaast haal ik mijn informatie uit verschillende andere handboeken, artikelen en websites.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Machiel en ik woon in Amsterdam. Op dit moment studeer ik geschiedenis aan de UvA. Deze studie begon ik onder andere door mijn interesse voor de Mongolen, maar helaas biedt de UvA geen vakken aan over Aziatische geschiedenis. Daarom zet ik mijn onderzoek zelf voort en deze website helpt mij bij het structureren daarvan en het geeft mij tegelijkertijd een doel.

 

Voor vragen of opmerkingen kun je mij altijd mailen. Voor geïnteresseerden geef ik ook lezingen over Mongolië.